Presunúť na hlavný obsah

Začalo sa Čadčianske kultúrne leto 2024

Kultúra

Mesto Čadca, Dom kultúry v Čadci a ich partneri pripravili aj počas tohto leta cyklus kultúrnych, športových a spoločenských podujatí pod názvom Čadčianske kultúrne leto 2024. 
Už 14.6. sa kultúrne leto začalo jedinečným koncertom  o 19.00 hod. v kostole sv. Bartolomeja.  V rámci 6. ročníka Medzinárodného hudobného festivalu PRO MUSICA NOSTRA Thursoviensi sa predstavil komorný súboru BACCHUS CONSORTS z Maďarska.  

V sobotu 22.6. je naplánovaná zaujímavá akcia s názvom Jánsky festival tradícií. Okrem tradičného remeselného jarmoku a kysuckej gastronómie uvidíte prezentáciu remesiel, tvorivé dielne, vystúpenia folklórnych zoskúpení, ktoré vám svojimi vystúpeniami priblížia nielen svätojánske zvyky a tradície. Okrem toho sa bude konať už 11. ročník súťaže vo varení gulášu. Nebude chýbať ani tradičné zapálenie vatry.

29. júna v meste prebehne niekoľko akcií. Na Matičnom námestí sa bude konať 48. ročník Kysuckého  maratónu, zároveň 23. ročník minimaratónu, 20. ročník polmaratónu a 7. ročník maratónskej štafety. Okrem neho bude na Matičnom námestí prebiehať aj Festival zdravia. Čaká na vás veľa sprievodných akcií počas celého dňa. Na ul. Športovcov v ten istý  deň budú prebiehať  pri štadióne aj Majstrovstvá Slovenska v street workoute a Street Workout Kysuce battle. 

Na prelome leta je pre všetkých pripravené  obľúbené Kino pod hviezdami, ktoré sa bude opäť konať pred Domom kultúry v Čadci. V Galérii Čadca bude k dispozícii návštevníkom výstava troch autorov – Vladimíra Zábela, Pavla Stručku a Jozefa Srnu ml., ktorá potrvá od 12. júla do 6.septembra 2024.

Pohodu, bohatý hlavný i sprievodný program už tradične ponúkne obyvateľom i návštevníkom mesta Bartolomejský hodový jarmok, ktorý je na programe 24. – 25. augusta. V piatok 23.8. vo večerných hodinách sa môžete tešiť na už 11. ročník  festivalu Revival Night, na ktorom sa predstavia Guns n' Roses Tribute Slovakia, Intrepid – Metallica revival band a AC/DC revival band SK. 

V sobotu sa počas hlavného popoludňajšieho programu predstavia Paci-Pac, hudobná skupina Blanch (speváčka je rodáčka z Čadce), Klimentovci, neskôr vystúpi Marián Čekovský a Mafia Corners. V nedeľu bude hlavný program patriť originálnym vystúpeniam domácich folklórnych kolektívov – DFS Kelčovan, Kysučan i umelcom z našich partnerských miest –  Źywiec a Valašské Meziříčí. O podvečernú zábavu sa postarajú Zuzana Smatanová, Arzén a ďalší. Okrem toho počas Bartolomejského hodového jarmoku pripravujeme aj zaujímavé aktivity pre deti a dospelých – vystúpenia členov Cechu Terra de Selinan, ktorí predvedú rôzne aktivity tematicky viazané na dávnu históriu.  Pre všetkých sú  pripravené technické a zábavné atrakcie ( Matičné námestie, areál vedľa športovej haly), tradičný stánkový predaj na Matičnom námestí a Palárikovej ulici  a samozrejme bohatá gastronomická ponuka. 

Srdečne vás pozývame a prajeme vám krásne leto.

Upozornenie o spracúvaní osobných údajov
Dovoľte nám upozorniť Vás, že priebeh podujatia bude dokumentovaný a môže byť použitý na propagačné účely. Budú sa vyhotovovať fotografie, audiovizuálne, či iné záznamy, ktoré Vás môžu zaznamenať. V prípade, ak si neželáte byť zaznamenaný, prosím nezúčastňujte sa spoločných fotení, ak je to možné vyhnite sa priestoru, kde sa vyhotovujú fotografie, audiovizuálny, či iný záznam.
Ďakujeme za porozumenie. 

Galéria